trešdiena, 2013. gada 30. janvāris

Āāāā genskalns



Vispār man patīk Āgenskalns. Pat ļoti. Sašķiebušās koka mājeles, neasfaltēti celiņi, kūpoši skursteņi, klaiņojoši suņi, tipāži, kas visi izskatās vienādi un vienmēr dodas uz vienu un to pašu vietu, bērneļi noskrandušās drēbēs, kas ceļa malā tirgo nenosakāmas izcelsmes lietas un ir patiesi laimīgi, kad kāds no viņiem kaut ko nopērk un tā tālāk un tā tālāk... Bet ir viens liels BET. Ir viena lieta, kas man Āgenskalnā gan patīk, gan nepatīk. Runa ir par konditorejas veikaliņu "Ciemakukulis". Tur ir nopērkamas sasodīti labas un gardas bulciņas. It kā jau tas nav nekas slikts, taču cilvēkam, kas vēlas ēst veselīgi, tas ir MILZĪGS pārbaudījums. Jo kaut kā taču tam veikalam garām ir jātiek. Un tas ko viņi pieprot ļoti labi ir - ievilināt pavisam nevainīgus garāmgājējus savā veikaliņā ar pavisam nevainīgu svaigu maizīšu aromātu, kas izplatās visā tuvākajā apkārtnē. Es neapskaužu māmiņas un tētus ar maziem bērneļiem, kam jāiet tur garām katru dienu. Lai gan ko nu par bērniem, ja jau pat es - pieaudzis cilvēks, nespēju vienaldzīgi paiet tam garām.
Kāpēc es visu šo rakstu? Jo tikko apēdu divas milzīgas bulkas, paskatījos uz šī gada plānu - ēst veselīgi, tad ieskatījos kalendārā - janvāra beigas, un mēģinu atrast kaut kādu izskaidrojumu tam, kāpēc tas ir tik grūti! Un vismaz vienu izskaidrojumu atradu - es tieku kārdināta!
Un tā tas ir vienmēr...kolīdz nolemju kaut ko darīt vai nedarīt, tā kārdinājums vienmēr klauvē pie durvīm. Kaut kā tā tas notiek. Vismaz man. Nezinu kā pārējiem?!

5 komentāri:

  1. Iesaku izvēlēties bulkas ar augļu pildījumu, vai groziņus ar augļiem. Bet, vispār jau es tevi ļoti labi saprotu un labi, ka man tur ikdienā nav garām jāstaigā.

    da cele

    AtbildētDzēst
  2. Interesants risinājums manam veselīgajam dzīvesveidam, man patīk ;) :))

    AtbildētDzēst
  3. Es gan labāk ieteiktu nākt mājās pa citu ceļu (nu Tu jau zini pa kuru :)) Pašai tikko tā doma ienāca prātā, tā ka nākamtrešdien soļosim pa mums zināmo maršrutu ;)
    Skaičene

    AtbildētDzēst
  4. Ui, Skaičene, nezinu, nezinu...bet vispār laba doma, laikam būs vien jāmēģina realizēt... :)

    AtbildētDzēst
  5. Es gan atbalstu ļaušanos kārdinājumam :)) Jo īpaši tik garšīgam un vēl ar Tavu figūru!

    Iv. no O.

    AtbildētDzēst